maandag 17 oktober 2011

Diagnose: Kanker - RadPlat prt 15

Onverwachte tegenvaller

Zo kun je het noemen, een onverwachte tegenvaller.... men!
Maandag 10 oktober heb ik mijn derde en laatste chemo behandeling gekregen. Als alles dan verder volgens planning verloopt, zou ik woensdag 12 oktober weer naar huis kunnen.

Het is allemaal iets anders verlopen, waarbij ik moet vermelden dat er een gedeelte niet in mijn geheugen zit, en ik me heb moet laten vertellen wat er gebeurd is.
Ik maakte al geruime tijd gebruik van pijnbestrijding, in de vorm van morfine pleisters. Als de pijn wat erger werd, kon ik zelf met een "shotje" wat extra morfine nemen, zodat de pijn in het geheel draaglijk zou zijn.

Tot vorige week ging dat prima, maar na de laatste chemo behandeling nam de pijn toe. In het ziekenhuis wordt dit beoordeeld dmv een pijncijfer. Ik geef een cijfer van 0 tot 10, waarbij 0 = geen pijn, en 10 = ondraaglijke pijn.
Dit cijfer mag zo schommelen tussen 2 en 3, dat is het cijfer waarbij het met de pleister en evt een shotje goed te dragen is.

Mijn pijncijfer liep op tot 6, met uitschieters naar 7, waardoor er gezocht moest worden naar een juiste balans. In korte tijd is de hoeveelheid morfine dusdanig opgehoogd, dat mijn lichaam daar negatief op reageerde.

In het kort wat er gebeurd is:

Dinsdag 11 oktober had ik een dusdanig gevoel van misselijkheid en oplopende pijn, dat ik in ieder geval niet ontslagen zou worden de volgende dag.
Op woensdag zijn mijn ouders en Coby op visite geweest, en zij geven aan dat ik op dat moment niet helder reageerde.

Nadat zij zijn vertrokken ben ik kort daarop in slaap gevallen, en heeft 1 van de dienstdoende verpleegsters gereageerd op het afgaan van mijn sonde alarm. Dit alarm gaat af als er iets mis is met de doorvoer, of als de zak leeg is. Zij vond het vreemd dat dit alarm af bleef gaan, omdat ik dit alarm normaliter zelf uitzet, en indien nodig, de zusterpost bel.

Zij heeft mij proberen wakker te maken, maar ik reageerde in zijn geheel niet, op geen enkele pijn prikkel.
Vervolgens is er een procedure in gang gezet, waarbij er een heel team van medisch specialisten (reanimatie-team) rond mijn bed is komen te staan. Het zuurstof in mijn bloed wat tussen de 95 en 100% behoort te zijn, was gedaald tot onder de 40%.

Het is dankzij oplettendheid van het verplegend personeel achteraf goed afgelopen.
Men heeft mij uiteindelijk het middel Narcan toegedient. Dit middel is bestemd voor een complete opheffing van de werking van opiaten.
Doordat ik dus lettelijk met beide benen op de grond werd gezet, en een heel team van vreemde mensen om mij heen zag, reageerde ik zeer verward en behoorlijk agressief.

Nadat ik uiteindelijk tot rust was gekomen, ben ik de volgende 48 uur constant in de gaten gehouden, en hebben we inmiddels de juiste "pijn-balans" te pakken.

Als morgen de bloedwaarden weer in orde zijn, betekent dit dat ik gelukkig weer naar huis kan!

Wellicht dat ik later nog eens terug kom op deze afgelopen hectische week, als ik wat meer details heb over het gebeurde. Op dit moment wil ik gewoon graag naar huis, mijn behandeling zit erop, en hoop ik dat ik me weer wat beter ga voelen...

Hoop je met me mee?
ThnX!

LaterZz!















Dhamarco’s Mobile & Messenger Fun.
Check je * GRATIS * dag-horoscoop!


11 opmerkingen:

  1. Martin,

    Ik hoop dat je gauw weer huiswaarts mag keren en dat alles gauw weer stukken beter met je mag gaan. Heel veel sterkte en hou vol kerel. Wij steunen je!!!

    Gr,

    Marco Pallandt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wij hopen met je mee...Sterkte !

    Anje Bo en Chiel

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Martin,
    Door jou verhaal vallen alle zaken die wij nu belangrijk vinden weer even in het niet!
    Je gezondheid is echt je GROOTSTE goed...
    Hou je taai hoe moeilijk soms ook!
    STERKTE en ik hoop voor je dat je snel naar huis mag.
    Gr Marco Drupsteen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bizar hoe iets ineens een andere wending kan nemen. Wij duimen met je mee en dan duimen we de komende weken nog ff door. Sterkte!
    X
    Theo, Jolanda, Kaylee, Donnay

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hoi Martin,
    vorige week heb ik me weer eens laten gaan, en dingen tegen mensen gezegd die misschien niet helemaal gepast waren, maar die ik in de hitte van de strijd er uit flapte.
    als ik jouw verhaal lees, dan denk ik hoe kan ik me daar druk om maken.
    Heb diep respect voor je, je bent een knokker en ben nu al zo ver gekomen de volgende stap is naar huis.
    Veel sterkte

    Gr Ed

    BeantwoordenVerwijderen
  6. heftig martin

    hoop dat je weer snel thuis bent

    dikke knuffel petra

    BeantwoordenVerwijderen
  7. jemig Mart, wat een verhaal. En we duimen verschrikkelijk hard met je mee. Naar huis yess.
    Kom v/d week even met Dhariël bij je langs. Oke? Een dikke knuffel van je zoon is wel even fijn.
    Duim, duim, duim.
    Jenny

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Martin,

    Ik hoop dat wanneer je deze berichten allemaal leest, je hopelijk al het goede nieuws hebt mogen ontvangen en je gewoon lekker naar huis mag!

    Knuf,
    Yvonne van der Klaauw

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Beste Martin,

    ongeloofelijk door welke rollercoaster je aan het gaan bent. Een van mijn beste vrienden heeft 10 jaar geleden de zelfde procedure ondergaan met de zwaarste chemo's en operaties. Hij is ook geholpen in het het van Leeuwenhoek. Hij is inmiddels 10 jaar vrij en kerngezond. Je bent in juiste handen en heb er alle vertouwen in dat het weer helemaal goed gaat komen.

    Denk aan je en heel veel sterkte.

    Gr, Melvin

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Martin,

    Pfff dat is even een schok, hoop dat verder alles goed blijft gaan voor jou en je gezin, ook voor hun is het zwaar. Ben blij dat je na alles nog altijd wel het positieve er van inziet. Wij wensen je veel sterkte en hoop dat je gauw weer thuis bent.

    groetjes Mootje (vriendin Willy)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hey Martin,

    Als ik jouw verhaal lees denk ik ook direct waar maakt iedereen zich druk over, gezond en blij zijn is het allerbelangrijkste!
    Mijn broer heeft longkanker gehad en heeft altijd geroepen dat hij door zou gaan, dit is ook gelukt,ik denk dat jij ook zo bent! Super Martin, doorgaan en blijf erin geloven!

    Het komt goed!

    Sterkte,

    Eric

    van Dilst

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!

Groet,
Martin Dhamarco